Финансовият министър отвърна удара, който му бе нанесен от държавния глава.Президентът

...
Финансовият министър отвърна удара, който му бе нанесен от държавния глава.Президентът
Коментари Харесай

Асен Василев: Президентът се изказва по Закона за държавния бюджет с фалшива новина

Финансовият министър отвърна удара, който му бе нанесен от президента.

Президентът се е изказал за Закона за държавния бюджет с подправена вест. Законът съдържа 109 члена и 16 преходни заключителни разпореждания. Всички те са оповестени на уеб страницата на Народно събрание и импортирани за разискване. Там няма член, с който да се продават държавни земи. В Бюджет 2024 такива доходи няма планувани. Аз персонално съм изумен, че президента се поддава на подправени вести. 

Това разгласи министърът на финансите Асен Василев по време на брифинг в Министерски съвет.

" Другото, което президентът е споделил е, че може да наложи несъгласие върху Закона за държавният бюджет. Това би било много зле, защото това значи страната да влезе в 2024 година без закон за държавен бюджет, само че за жалост, не съм изумен от това държание на президента, защото неговият длъжностен кабинет отхвърляше да предложи бюджет и трябваше ние да го създадем ", разясни той, написа novini.bg. 

По думите му  държавните финанси би трябвало да продължат да подкрепят хората и да развиват стопанската система ни, като в това време запазим 3% бюджетен недостиг, изясни той.

Финансовият министър бе безапелационен, че страната ни държи на таксата за преноса на газ. " Няма място за терзание, тъй като " Булгартрансгаз " не е изгубил капитализация ", сподели Василев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР